Löydöstä eväitä sukuseuran tulevaisuuteen

2.7.2017

Löydön kartanon joutsenlampi
Löydön kartanon joutsenlampi

Liukkosten sukuseura ry vietti Ristiinassa Löydön kartanossa sukukokousta ja -juhlaa kesäisissä tunnelmissa 1.-2.7.2017.

Kesäinen leppeä ilma tuli hellimään Ristiinaan kokoontuneita Liukkosia heinäkuun alussa pidettyyn tapaamiseen.

Lauantai oli lupsakoiden sukuhaarojen tapaamisten päivä, josta siirryttiin ankaran kilpailulliseen vaiheeseen LIUKKOSOLYMPIALAISIIN tikan- ja saappaan- ja frisbeenheittoineen. Joku ehti varmasti käydä myös lenkillä Löydön vanhan sahan rannassa ja saunomassa. Illan päätteeksi latotansseissa pantiin jalalla koreasti Jarmo Vaaran ja Arto Kivekkään säestyksellä. 

Sunnuntaina 2.7.2017 pidetyssä sukukokouksessa käytiin läpi ripeästi sukuseuran sääntömääräiset yleiskokouksen asiat; hallinnon järjestäminen, talouden ja toiminnan kertomukset, toiminnantarkastajan lausunnot, toimintasuunnitelmat ja talousarviot.

Hallitus sai evästyksiä kokoukselta tulevaan. Toimintaa kehitetään osin uusin voimin. Puheenjohtajaksi valittiin professori Jarmo O. Liukkonen Mikkelistä. Hän on toiminut varapuheenjohtajana edellisen kauden. 

Aiempi puheenjohtaja Erkki Liukkonen (Puumala) jatkaa varapuheenjohtajana yhdessä Kari Liukkosen (Imatra) kanssa. 

Sukuseuran sihteeriksi valittiin Pirjo Österberg Helsingistä, rahastonhoitajana jatkaa Risto Ukkonen Mikkelistä. Hallituksen muiksi jäseniksi valittiin Ossi Liukkonen, Matti Liukkonen, Martti Liukkonen, Jarmo Piispanen, Kyllikki Turkki, Kirsi Laitinen, Kaisa Nykänen, Helena Janhonen ja Jani Janhonen.  

Hallitus sai runsaasti ehdotuksia seuraavan, vuoden 2019 sukujuhlan pitopaikaksi ja myös muistutuksen, että 10. kerta pitäisi muistaa järjestelyissä. Seura siis täyttää vasta 20 vuotta tuolloin.

Yleistä huolta kannettiin seuran jäsenmäärän puolesta. Uusia Liukkosia ja perheenjäseniä halutaan saada mukaan aktiiviseen toimintaan ja sukuseuran kehittämiseen iloiseksi, yhteiseksi asiaksi. Hallituksella on tässä kovat tavoitteet uudelle toimintakaudelle. Onneksi nyt on paljon pätevää ja innokasta väkeä mukana!

Sukujuhlan jälkeen alkaneessa sukujuhlassa kuultiin Erkki Liukkosen tervetuliaissanojen jälkeen Ismo Kotron esittämänä katkelmia kirjailija Reijo Honkosen pakinoista, joissa peilattiin nykyajan ihmisen kokemuksia ja tuntemuksia elämänmenosta, iloista ja suruista. 

Vuoden 2015 Suomen Sukututkimusseuran palkinnon parhaasta sukukirjasta "Iso Kakkonen I" saanut Jouni Kakkonen luennoi tavoista tehdä yksilön, perheen ja suvun historian tallennusta helpoin ja käytännönläheisin menetelmin niin, että perimätiedosta ja arjen tapahtumien tallenteista saadaan lopulta kootuksi elävää perheen ja suvun tarinaa. 

Tapahtuman ohjelmalliseksi lopuksi saatiin annos NAISENERGIAA Mikkelin revyyteatterin ryhmän voimin.

Kiitos kaikille mukana olleille! Viimeistään 2019 taas tavataan!