Sukujuhlat ja muut tapahtumat

Liukkosten esittelypöytä Kangasniemellä 24.9.2022

Sukujuuret tutuiksi -tapahtumassa 24.9.2022 Kangasniemellä innostunutta yleisöä

Lauantaina 24.9.2022 järjestettiin Kangasniemen kunnantalossa kuuden sukuseuran, Suur-Savon sukututkimusyhdistyksen ja Kangasniemen kotiseutuyhdistyksen yhteinen tapahtuma sukujuuriensa tutkimisesta ja sukuseuratoiminnasta kiinnostuneille. Tissarit, Marttiset, Laitiset, Liikaset, Liukkoset sekä Lukkariset/Lukkarit olivat kukin tuoneet omat esittelypöytänsä kunnantalon aulaan ja myös myyntituotteita oli hyvin esillä. Neuvontaa sai maksutta, ja tilaisuus huipentui Anne Ekroosin esitelmään perinteisestä sukututkimuksesta sekä Ari Kolehmaisen esitelmään Kangasniemen sukujen juurista. Kahvitauolla oli tarjolla niin suolaista kuin makeaa piirakkaa paikalliselta Siiskosen pitopalvelulta.

Onnistuneen tilaisuuden jälkeen seurat pohtivat, miten yhteistyötä jatkettaisiin tulevina aikoina. Esiin on heitetty mm. ajatus sukuseurojen yhteisestä retkestä Ruotsin ja Norjan rajalle metsäsuomalaisalueille Värmlantiin ja Kongsvingeriin vuonna 2023.

Jos olet kiinnostunut tällaisesta retkimahdollisuudesta, ota yhteyttä sukuseuran hallituksen jäseniin, niin asia tulee meilläkin suunnitteluun.

Sukuseuran kokouspaikkana toimi Kylätalo Sampola

 

Liukkosten sukukokous pidettiin 14.8.2021 klo. 14.00 Vitsiälän kylätalo Sampolassa Mikkelissä osoitteessa Vitsiäläntie 10, 52320 Vitsiälä.

 

 

 

 

Kokouksessa tuli sukuseuran hallitukseen valituksi  uudelle kaksivuotiskaudelle seuraavat henkilöt:.

Puheenjohtaja Erkki Liukkonen

1. varapuheenjohtaja Kirsi Laitinen

2. varapuheenjohtaja Heleena Liukkonen

Sihteeri Martti Liukkonen

Rahastonhoitaja Jarmo Piispanen

Matti Liukkonen

Jarmo Liukkonen

Olli Lahtinen

Eeva Pekonen

 

Matti Kalervo Liukkonen nimitettiin Liukkosten sukuseuran kunniapuheenjohtajaksi

Liukkosten sukuseuran kokous 14.8.2021 päätti myöntää kunniapuheenjohtajan arvonimen Matti Kalervo Liukkoselle Mikkelistä. Työurallaan Mikkelin kaupungin kulttuuritoimen johtajana toimineella Matti Liukkosella on ollut merkittävä rooli Liukkosten sukuseuran toiminnassa sen perustamisesta lähtien. Matti on toiminut ansiokkaasti useita vuosia sukuseuran puheenjohtajan ja sihteerin tehtävissä. Lisäksi hänellä on ollut keskeinen rooli sukujuhlien sekä useiden Liukkosten sukuun ja kulttuurihistoriaan liittyvien tutustumiskäyntien ja retkien järjestämisessä. Hänen asiantuntemuksellaan on ollut merkittävä anti sukuseuralle Liukkosten sukuhistorian ja Liukkosiin liittyvän kulttuuriantropologian osalta.

Kunnianosoituksena Matin palveluksista sukuseuralle hänelle luovutettiin Kunniakirja sukuseuran entisen puheenjohtajan Jarmo Liukkosen ja nykyisen puheenjohtajan, Erkki Liukkosen toimesta.

Ajankohtaista: Liukkosten DNA-projekti

Liukkosten sukututkimuksen edistämiseksi tarvitsemme lisää DNA-testejä Liukkosten eri sukuhaaroista jo tehtyjen testien lisäksi. Lue projektista lisää Sukututkimus-sivulta.

HUOM. Sukuseuralla on muutamia edullisia testipaketteja serkkutestistä. Jos haluat tilata sellaisen, ota yhteyttä seuran sukututkijaan Olli Lahtiseen, liukkonendna@gmail.com

Entiset ja nykyiset Liukkoset

Meitä Liukkosia oli 28.4.2021 kaikkiaan 3465. Lisäksi entisiä, nimensä muuttaneita Liukkosia oli 1359. Ulkomailla eläviä Liukkosia oli 87.

Liukkosia löytyy myös Wikipediasta.

Sukuseurassamme on jäseniä reilut 200, joten potentiaalisia jäseniä maastamme vielä löytyy.

Kaunis sää suosi kokoustamme.
Kuva Hotelli Santalahden terassilta.

Liukkosten sukuseuran kokous pidettiin 15.-16.6.2019

Hotelli Santalahdessa Kotkassa

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapahtumia

Ei tapahtumia