Liukkosten sukuseuran jäsenkirje 1/2022

27.4.2022

LIUKKOSTEN SUKUSEURA RY

JÄSENTIEDOTE 03.04.2022
Hyvä Liukkosten sukuseuran jäsen!

Sukuseuran hallitus on suunnitellut muiden sukuseurojen kanssa yhteisestä kokouksesta Kangasniemellä 24.9.2022. Kokoontumiselle on annettu työnimeksi Sukujuuret tutuiksi. Aiheesta on tarkemmin sukututkimusosiossa.

Jos tiedät jonkun sukuseuramme jäsenyydestä kiinnostuneen, voit neuvoa liittymään jäseneksi täyttämällä jäsenhakemuslomakkeen internet-sivuilla:
https://liukkostensukuseura.yhdistysavain.fi/
tai ottamalla yhteyttä sukuseuraan: liukkosten.sukuseura@gmail.com
Jäsenmaksu on 20 €/vuosi ja puolisolta tai muulta perhejäseneltä 10 €.

 

Tapahtumat
Koronavirus on vaikuttanut dramaattisesti myös sukuseuramme toimintaan. Emme ole voineet kokoontua isommalla joukolla, ei ole ollut mahdollista järjestää retkiä tai muita aktiviteetteja. Tavoitteena on kuitenkin kesällä 2022 päästä normaaliin päiväjärjestykseen, ja retkiä sekä muita tapaamisia on jo suunnitteilla.

Nyt on suunniteltu kesäretkeä, jossa tehdään bussimatkakierros Lappeenranta-Imatra akselilla. Retken aikataulu olisi alustavasti 6.8.2022.

Liitteenä tarkempi tiedote tuosta retkestä.

Sukujuhlat
Liukkosten sukujuhlat on kesältä 2.-3.7.2022 Anttolanhovissa Mikkelin lähellä. Siellä järjestetään erilaisia aktiviteettejä seuran jäsenille.

Nyt on tullut tieto, että Anttolanhovissa liiketoiminnan vuokrannut Mikler Oy on mennyt konkurssiin. Saamamme tiedon mukaan toiminta pitäisi jatkua 1.4.2022 uuden yrittäjän toimesta. Hallitus seuraa tilannetta ja tiedottaa asiasta, jos tuohon sukujuhlapaikkaan tulee muutoksia.
Myös kesällä 2023 järjestetään sukujuhlat Pulsan Asemalla Lappeenrannan kupeessa.

Liukkosten viimeksi ollut sukukokous järjestettiin 14.8.2021 klo. 14.00 kylätalo Sampolassa Mikkelissä osoitteessa Vitsiäläntie 10, 52320 Vitsiälä. Kokouksessa valittiin sukuseuralle uusi hallitus seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Siihen kuuluu puheenjohtaja Erkki Liukkonen, 1.varapuheenjohtaja Kirsi Laitinen, 2.varapuheenjohtaja Heleena Liukkonen, sihteeri Martti Liukkonen ja rahastonhoitaja Jarmo Piispanen sekä neljä hallituksen jäsentä Matti Liukkonen, Jarmo Liukkonen, Olli Lahtinen ja Eeva Pekonen. 

 

Sukututkimus
Sukuseura on ryhtynyt yhteishankkeeseen kuuden muun yhdistyksen kanssa – tarkoituksena on järjestää

Kangasniemellä 24.9.2022 tapahtuma nimellä ”Sukujuuret tutuiksi”. Tapahtuman järjestämisestä vastaavat

sukuseurat edustavat Kangasniemellä jo vuosisatoja eläneitä sukuja: Laitiset, Liikaset, Liukkoset, Lukkariset,

Marttiset ja Tissarit. Mukana on myös Suur-Savon sukututkimusyhdistys ry. Tapahtumapaikkana toimii Kangasniemen kunnantalo. Sukuseurat esittelevät toimintaansa ja tarjoavat neuvontaa aloitteleville sukuharrastajille. Kunnantalon salissa kuullaan kaksi esitelmää historiateemoista ja päivä päätetään Kangasniemen vanhan hautausmaan kierrokseen.

Kohderyhmänä ovat erityisesti Puulan ympäristössä asuvat, mutta paikalle odotetaan myös kävijöitä mm. Mikkelistä. Sukuseurojen yhteistyöstä toivotaan tukea uusien jäsenten hankintaan ja samalla voimien yhdistämisellä viritellään ajatusta sukujen välisten yhteyksien tutkimukseen ja paikallishistorioiden tallentamiseen.

Kuten Facebook-sivuiltammekin olet ehkä huomannut, on käynnissä rajan takaisen Jaakkiman Iijärven kylän tietojen keruu. Siellä asui Liukkosenmäellä yksi sukumme haaroista 1700-luvulta alkaen evakkoretkeen saakka. Hankkeen puuhamies Heimo Paakkinen kirjoittaa:

”Iijärven kyläkirja kuuluu Suur-Jaakkimalaiset ry:n kustantamaan kyläkirjahankkeeseen, jota tukevat Jaakkima Säätiö ja Jaakkiman Seudun Perinneyhdistys. Tavoitteena on julkaista kyläkirja kaikista Jaakkiman kunnan kylistä ja useita kirjoja on jo julkaistukin. Seuraavaksi ilmestyy Korteelan kyläkirja keväällä ja sen jälkeen on tavoite saada Iijärven kyläkirja työn alle ja julkaistuksi tämän vuoden puolella. Aineistoa on kerätty jo muutaman vuoden ajan ja koronaepidemia on viivästyttänyt hanketta. Keruuaikaa on vielä ainakin kesään saakka riippuen hankkeen etenemisestä. Materiaalin keruu on käynnistynyt myös Miinalan ja Rukolan sekä Pajasyrjän kyläkirjoja varten.

Iijärven kyläkirjan pohjana on Väinö Huolmanin jo v. 1977 ilmestynyt 124 sivuinen pieni Iijärvi-kirjanen, jota laajennetaan käsittämään tarkemmin mm. kylän talojen tietoja ja sotien aikaa, evakkoon lähtöä ja takaisin paluuta koskevine tietoineen, jotka 70-luvun kirjasesta puuttuvat. 

Tarkoituksena on koota ja tallentaa kylänhistoriaa ja kotiseudun perinnettä jälkipolville. Materiaalin vastaanottajana toimii Heimo Paakkinen, os.Tuomitie 7, 58500 Punkaharju, sähköposti: hpaakkinen@gmail.com ja puhelin 0505899270. Aineistoa voi lähettää myös Jaakkiman Sanomien päätoimittaja Tea Itkoselle, joka on kyläkirjaprojektien vetäjä ja hoitaa myös taiton ja julkaisun käytännössä. Hänen sähköpostinsa on tea.itkonen@jaakkimansanomat.fi ja puhelin 0504406109.

Levittäkää sanaa myös muille iijärveläisjuurisille, joita mahdollisesti tunnette. Materiaali olisi parasta lähettää digitaalisena esim. sähköpostissa, mikäli mahdollista. Postitse lähetetyt kuvat ym. vastaava aineisto luonnollisesti palautetaan lähettäjälle.

Liukkosten kotisivut ja Facebook -ryhmä
Liukkosten kotisivuilta: https://liukkostensukuseura.yhdistysavain.fi
löydät ajankohtaista tietoa sukuseurastamme. Uusia myyntituotteita ovat pöytästandaari (viiri) Savon väreillä ja marmorijalustalla (42€) sekä Isännänviiri (73€). Molemmissa on sukuseuran logo. Kuvat ja tarkemmat tiedot näistä uusista tuotteista löytyvät kotisivuilta. Tiedustelut: jarkki.piispanen@gmail.com
Liukkoset-ryhmä löytyy Facebookista nimellä Liukkosten sukuseura (ko. sivuilla voit pyytää ryhmään liittymistä).

Huom.! Mikäli sait tämän jäsentiedotteen kirjeenä ja sinulla on käytössäsi (oma tai vaikka ystävän) sähköpostiosoite, pyydän ilmoittamaan siitä: liukkosten.sukuseura@gmail.com
tai puhelimitse allekirjoittaneelle. Sähköpostiviestit ovat sukuseuralle ilmaisia, kun taas kirjepostitukset vievät seuramme budjetista ison siivun.

Liukkosten sukuseuran hallituksen puolesta,

Martti Liukkonen, Liukkosten sukuseuran sihteeri
martti.liukkonen@coreplan.fi
puh. 0400 922903

 

 

 

Liite 1

SUKUSEURAN MATKA

 

Sukuseuran kesäretki on tarkoitus  toteuttaa seuraavasti mikäli halukkuutta löytyy.

 

Alustava suunnitelma

                      6.8.2022

 

                      Aikataulu

 

                                            08:00 Imatra

                                            08:45 Puumala

                                            09:30 Mikkeli

                                            10:15 Kiesilän kievari Suomenniemi, jossa kahvi ja suolapala

                                            11:00 Kotkaniemi, jossa presidentti Svinhufvud museo. Opastus

                                            omakustanteinen kahvi

                                            13:00 Pulsan asema jossa opastus ja lounas

                                            16:00 Imatra valtion hotelli, jossa kahvit ja opastuskierros  

                                            17:50 Koskinäytös

19:30 Mikkeli


 

                      Hintaan kuuluu Bussimatka edellä mainitulla reitillä

                      Kiesilän kievarissa kahvi ja suolapala

                      Pulsassa opastus  ja lounas

                      Imatran valtion hotellissa kahvi ja opastus

          Sisäänpääsy ja opastus Kotkaniemessä

                      Arvioitu hinta 85 -90 €, joka tarkentuu, kun tiedämme osallistujamäärän.

 

Bussi lähtee Ruokolahdelta

Saimaan Turistiliikenne/Aapo Hämäläinen

 

Minimivahvuus 20 hlöä